Fapte interesante despre delfini

87 vizualizări
3 min. pentru citit
Noi am gasit 18 fapte interesante despre delfini

Mamifere foarte inteligente și sociale.

Ei trăiesc atât în ​​oceane, cât și în râuri. Ei călătoresc adesea în turme mari, uneori depășind 1000 de indivizi. Au propriul lor limbaj, pe care încă nu l-am putut descifra. Delfinii sunt foarte curioși și sociabili, se bucură și de compania oamenilor.

1

Delfinilor le place să doarmă.

Deoarece delfinii respiră aer atmosferic, nu își pot permite să doarmă sub apă pentru perioade lungi de timp. Prin urmare, ei s-au adaptat vieții acvatice luând pui de somn de 15-20 de minute, timp în care doar o emisferă a creierului doarme.

În timpul unui astfel de somn, delfinul poate înota, respira normal și poate fi atent la amenințări.

2

Delfinii folosesc ecolocația.

Așa își găsesc drumul în mediul lor. Emițând sunete de înaltă frecvență, ei ascultă ecoul care se întoarce la ele și îl folosesc pentru a construi o „hartă” a spațiului. De asemenea, folosesc ecolocația pentru a găsi hrană și a vâna.
3

Ce mănâncă delfinii?

Delfinii vânează în școli și se hrănesc cu pești, calmari și crustacee.

Dieta variază în funcție de specie și de habitatul acesteia. La baza meniului lor se află peștele și calmarul, care sunt și o sursă de apă datorită conținutului ridicat din corpul acestor animale. Din moment ce delfinii nu beau, toată apa provine din hrana lor.

4

Balenele ucigașe sunt cei mai mari dușmani naturali ai delfinilor.

Deși ei înșiși aparțin familiei delfinilor, acest lucru nu îi împiedică să-și vâneze frații mai mici.
5

Delfinii comunică atât verbal, cât și nonverbal.

Ei pot transmite mesaje mișcându-și coada, înotând sau adoptând anumite posturi. În plus, au un limbaj bogat constând din clicuri speciale și fluiere de înaltă frecvență. Ei pot folosi sunete pentru a-și alerta reciproc despre pericol, pentru a-și arăta starea emoțională sau pentru a chema delfinii tineri și indisciplinați la ordine.
6

Există aproximativ 40 de specii de delfini în lume.

Cei mai mulți dintre ei trăiesc în apele oceanice de mică adâncime din zona tropicală.
7

În râuri trăiesc 5 specii de delfini.

De exemplu, inia amazoniană este un reprezentant al delfinilor care trăiesc în apele Amazonului și Orinoco.
8

Delfinii sunt foarte inteligenți și jucăuși. Inteligența lor este egală cu cea a maimuțelor, iar structura creierului lor este foarte asemănătoare cu cea a oamenilor.

9

Delfinii sunt animale foarte sociale, formează grupuri de până la o duzină de indivizi.

Conexiunile în grupuri nu sunt constante; delfinii se deplasează din când în când de la un grup la altul. În condiții de hrană abundentă, grupurile de delfini se pot uni periodic, formând un supergrup, al cărui număr poate depăși o mie de indivizi.
10

Delfinii sunt părinți foarte buni. După ce se naște copilul, ei au grijă de el, iar mama se joacă cu el de foarte bună voie și des.

În funcție de specie, delfinii nu părăsesc compania mamei lor de la 3 la 8 ani.
11

Își ajută tovarășii.

Delfinii sunt cunoscuți pentru îngrijirea persoanelor rănite și bolnave. Dacă este necesar, scot colegii răniți la suprafață pentru a putea lua puțin aer.
12

În ciuda naturii lor sensibile, delfinii se luptă uneori între ei.

Luptele sunt de obicei începute de femele, în compania cărora se luptă bărbații. În timpul înfruntărilor au loc lupte și mușcături. În cazuri extreme, când lupta este foarte intensă și epuizantă, masculul care pierde poate fi exclus din grup.
13

Există și delfini în Polonia. Reprezentantul nostru local este marsuina, care trăiește în Marea Baltică.

Marsuinii cresc până la aproximativ 1,5 m lungime. Sunt sub protecția strictă a speciilor.
14

Durata medie de viață a delfinilor este de 15 ani.

Cel mai longeviv exemplar din captivitate a fost Nana, care locuia la Shimoda Aquarium din Japonia. Acest delfin a trăit până la vârsta de 47 de ani.
15

Delfinii suferă și de poluarea oceanelor și de vânătoare.

Corpurile delfinilor acumulează pesticide, metale grele, materiale plastice și alți poluanți industriali și agricoli care nu se descompun ușor în mediul natural.

Mulți delfini mor și din cauza faptului că s-au încurcat în plasele de pescuit.

16

Carnea de delfin este consumată în unele zone ale Japoniei.

Sunt vânați în mod agresiv și uciși cu harpoane. În ciuda conținutului relativ ridicat de mercur din carnea acestor mamifere, nu au fost descoperite încă efecte nocive ale consumului de carne de delfin asupra sănătății umane.

17

Delfinii se pot deplasa cu viteze de până la 60 km/h.

Pentru înot, ei folosesc coada și spatele corpului, care propulsează animalul. Înotatoarele pectorale servesc doar la direcție, în timp ce înotătoarea dorsală servește la stabilizare.
18

Cel mai mic delfin este Toninul din Noua Zeelandă, cunoscut și sub numele de delfinul lui Hector.

Această specie endemică se găsește în Noua Zeelandă în jurul Insulei de Sud și la vest de Insula de Nord. Cel mai mare individ măsurat până acum avea 150 cm lungime și cântărea 57 kg.
anterior
Fapte interesante10 cei mai otrăvitori păianjeni din lume
următoare
Fapte interesanteFapte interesante despre urși
Super
0
Interesant
0
Slab
0
discuții

Fara gandaci

×